"Секс, наркотици и рокендрол" ще гледаме в Първомай

Броени часове остават до представянето на култовата пиеса „Секс, наркотици, рокендрол“ на сцената на първомайското читалище. Доц. Ивайло Христов и звездите на българската музика Дони и Калки ще представят текста на Ерик Богосян от 19 часа.

Почти 20 години представлението не слиза от афиша на театъра на Българската армия и въпреки това актьорите успяват да запазят енергията си.

Макар и постановката да е вдъхновена от размислите на американския автор Ерик Богосян, почти 150 000 продадени билети са доказателство за популярността й в България. Според Ивайло Христов това се дължи на енергията на 60-те години, която се е разпростряла навсякъде по света и не е имало начин да не премине през България, въпреки политическата цензура навремето. "И до днес жаждата за свобода, за мечта, за полет е валидна. Надявам се бъде валидна и утре."

Спектакълът "Секс, наркотици и рокендрол" е носител на Наградата на Съюза на артистите за най-дълго играещо се представление. Пак под режисурата на Ивайло Христов се играе и друга реализация, в която в главната роля е Асен Блатечки. В театър "199" пиесата на Ерик Богосян е поставяна от Снежина Танковска и с участието на Андрей Баташов.

Билети по 6 и 8 лв се продават пред ОНЧ"Св.св. Кирил и Методий"

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини