Община Първомай е достоен съперник на големите общини в усвояването на европари

Велизар Петров - управител на Областен информационен център, представя дейността му

Община Първомай не отстъпва на община Марица по усвояване на средства от оперативните програми на Европейския съюз. Това стана известно по време на представяне дейността на Областен информационен център – Пловдив (ОИЦ – Пловдив) в заседателната зала на общината.

Общият брой на проектите в община Първомай е 9, на обща стойност – около 11 млн. лв., което прави 3.14 % от проектите в Пловдивска област.

По време на информационното събитие, освен дейността на Областен информационен център – Пловдив, бяха дискутирани въпроси, свързани с прилагане и усвояване на структурните и Кохезионния фондове в периода 2007 – 2013 година, беше дадена информация за отворени схеми и възможности за финансиране, както и друга полезна информация.

Представители на община Първомай представиха проект „Нов избор – развитие и реализация”, финансиран по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, BG051PO001-1.1.03 ”Развитие” на Агенция по заетостта, в рамките на който са обучени 30 лица по професия „Спасител при бедствия, аварии и катастрофи”.

„Областен информационен център – Пловдив бързо набра скорост и очевидно вече е много полезен със своята дейност и активност. Презентациите им бяха много интересни. Всички знаем, че информацията е най-важното нещо за успеха”, коментира кметът на Първомай Ангел Папазов, който участва активно в информационното събитие на ОИЦ – Пловдив и представи добри практики при реализиране на проекти, изпълнявани от неговата община.

Областен информационен център – Пловдив е създаден по проект № BG161РО002-3.3.02-00021-С0001 ”Изграждане на областен информационен център в гр. Пловдив”. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на оперативна програма „Техническа помощ“, съфинансирана от Европейския съюз чрез европейския фонд за регионално развитие.

ОИЦ - Пловдив

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини