13 °C

Bose създаде AR очила, които всъщност са слушалки (и микрофон, и GPS)

Изображение 1 от 2

    Тази година производителят на аудио оборудване Bose, апециализирана в разширена реалност (Augmented reality) представи AR очилата си Frames, от които разпрати 10 000 бройки на определени хора за тест.

    След дълго чакане, вчера компанията отвори предварителните заявки за Frames и трябва да признаем, че сме на ръба да си ги поръчаме.

    Очилата изглеждат доста по-семпли от HoloLens например, като на пръв поглед са съвсем обикновени. Стъклата са затъмнени и могат да предоставят информация за предметите или мястото, на което се намираме, като дори се интегрират с GPS приложения.

    В рамките са вградени говорители и микрофон, чрез които можем да правим обаждания, да слушаме музика или да даваме нареждания на Siri и Google Assistant.

    Frames са оборудвани само с едно мултифункционално копче, което можем да използваме за различни неща.

    Основното притеснение на повечето фенове на бранда са отворените говорители, които в определени ситуации позволяват на околните да чуват музиката и разговорите ни.

    От The Verge твърдят, че Bose са свършили добра работа със звукоизолирането, но все още има какво да се желае. 

    Доставките ще започнат през 2019 г., а цената на Frames е 199 долара - достатъчно ниска, за да се изкушим да тестваме новата джаджа.

    Източник: lifestyle.bg

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини