Посещава ни делегация от узбекистанския парламент

Делегация на групата за приятелство с България в Законодателната камара на ОлийМажлиса на Узбекистан, водена от нейния председател АвазбекЖалилов, ще бъде на посещение в България, съобщиха от пресцентъра на парламента.

Визитата е по покана на председателя на Групата за приятелство България – Узбекистан в Народното събрание АдленШевкед. На 15 ноември 2018 г. в 11.00 часа в зала „Запад“ узбекистанските парламентаристи ще разговарят с председателя на Комисията по икономическа политика и туризъм Петър Кънев. Непосредствено след това – в 11.30 часа с тях ще се срещне председателят на Комисията по външна политика Джема Грозданова.

Преди срещите делегацията на групата за приятелство с България в Законодателната камара на ОлийМажлиса ще бъде приветствана в пленарната зала на Народното събрание.

В рамките на визитата си в България узбекистанските парламентаристи ще разговарят и със заместник-председателя на Народното събрание Емил Христов, със заместник-министъра на външните работи Юрий Щерк, със заместник-министъра на икономиката Лилия Иванова и със заместник-министъра на туризма Ирена Георгиева. Делегацията ще посети Пловдив и Кърджали и ще разгледа Археологическия средновековен комплекс „Перперикон“, Тракийското светилище край село Татул и Бачковския манастир.

novini.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини