11 места забранени за посещение

    От стари домове за душевноболни, до острови населени със змии и свети места, посещението на коя да е от дестинациите от списка ще ви изпрати в затвора, или още по-зле - ще ви убие.

    1. Бохемска гора (Монте Рио, Калифорния)

    Незаконна гора ? Защо ? Едни от най-богатите, влиятелни и известни хора посещават тази калифорнийска красота, за да се напият, да се отдадат на оргии и диви партита. Всеки, дръзнал да се промъкне, рискува да попадне в затвора.

    2. Пещерата Ласко (Франция)

    Някога пещерата с удивителни праисторически рисунки е била отворена за посетители. За съжаление е запечатана през 1933 в опит за опазване на рисунките – да, някои хори драскали върху тях.....

    3. Съртси (Исландия)

    Този малък вулканичен остров се формирал след огромно вулканично изригване насред океана, през 60-те години на миналия век. Посетители не се допускат, защото учените се опитват да разберат как новообразувания остров се е превърнал в хабитат.

    4. Хранилище са семена Свалбард (Норвегия)

    Хранилището съхранява семена за спешни случаи, ако апокалипсисът ни връхлети неочаквано. Освен ако не сте експерт по растенията или изследовател, няма да ви допуснат да припарите до него.

     5. Остров Северен Сентинел (Андаманските острови)

    Тук няма опасност да ви пратят в затова, тук направо ще ви убият. Местното население иска просто да бъде оставено на мира. Ако посетите острова, ще бъдете посрещнати от тонове стрели.

    6. Зона 51 (Невада, САЩ)

    Мястото не е тайна. Доближете се до района и ще бъдете заловени или от ФБР, или от ЦРУ или от група извънземни.

    7. Параклисът с ковчега на завета ( Аксум, Етиопия )

    В Етиопия се намира параклис, за който се предполага, че съдържа ковчега на завета. Достъп до него имат само пазителите му.

    8. Нихау (Хавайски остров)

    Не бихте могли да посетите този тропически рай по една-единствена причина – той е частна собственост. Достъп до него ви гарантира единствено покана от семейство Робинсън.

    9. Джентълменския клуб на Уайт (Лондон, Англия)

    В клуба се допускат само момчета – представители на елита. Ако искате да се присъедините към клуба, 35-ма негови членове трябва да одобрят кандидатурата ви преди изобщо да са ви допуснали да припарите до мястото.

     10. Повеглия (Италия)

    Малкият остров Повеглия се намира между Венеция и Лидо. Но защо посещенията са незаконни ? Някога там се е намирал дом за душевноболни, чийто обитатели били измъчвани и подлагани на експерименти. Днес хората смятат, че мястото е обитавано от духове, затова местното правителство е забранило достъпа до него.

    11. Иля де Кеймада Гранде (Бразилия)

    Макар да е красиво, това парче земя крие страшна тайна. Иля де Кеймада Гранде е прозвището на Змийския остров, той е дом на златни змии – крайно неприятни и силно отровни влечуги, които държат хората на разстояние от векове. Бразилското правителство обяви посещенията за незаконни, допускат се само учени, които искат да изследват района.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини