13 °C

Уволнена лекарка: Спешната помощ се държи на извънредния ни труд

Политическа поръчка - това е причината, поради която е била освободена от "Пирогов" д-р Десислава Кателиева, заяви самата тя пред телевизия Bulgaria ON AIR. 

Тя обясни, че е получила предизвестие, след като дала гласност на наболял въпрос в здравеопазването.

"Аз практически бях уволнена, след като застанах в защита на д-р Атанас Кацаров (началника на Детската ортопедия в Пирогов, който обяви, че напуска заради новия директор на института) и след като внесох протестна декларация срещу сливането на спешната и на неотложната помощ в Националния рамков договор за 2017 година", добави тя.

Кателиева беше категорична, че няма да обжалва, но ще даде гласност на казуса, както в страната, така и в чужбина "за това как се отнасят с един спешен медик, който има смелостта да казва истини".

"В България се прави остър завой в политиката спрямо спешната помощ и се саморазправят с хората, които мислят по различен начин", добави в заключение тя.

Паралелно с отвореното писмо на д-р Кателиева от "Пирогов" излязоха с позиция, че тя е била освободена на основание на чл. 334, ал. 1 от Кодекса на труда - Раздел прекратяване на трудов договор за допълнителен труд, и е било изплатено за обезщетение за неспазено предизвестие.

"Нашето здравеопазване в момента се държи на нашия извънреден труд. Ако всеки един работодател постъпи като проф. Асен Балтов, ще трябва да се затворят не кабинети не, отделения а цели болници, които съществува благодарение на нашия допълнителен труд и на нашия извънреден труд", коментира д-р Кателиева.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини