Обединението на жените социалистки в Смолянско избра ново областно ръководство

Изображение 1 от 2

    Областната структура на Обединението на жените социалистки в Смолян, избра ръководство на заседание днес. За областен координатор е избрана Сийка Иванова, която има дългогодишен опит в социалната сфера и като директор на Регионалната дирекция за социално подпомагане е успешен пример за жена –ръководител.

    Сийка Иванова планира да работи активно за обединяването на усилията на жените за реализиране  на социални инициативи проекти  в обществена полза, чрез които да се решават проблемите на най-уязвимите групи в обществото.

    В ръководството влизат още зам. -председателят Радост Петрова – председател на структурата на жените-социалисти в Чепеларе и секретар Дарина Емилова, председател на жените-социалистки в Доспат.

    Народният представител Дора Янкова, в качеството й на зам.-председател на Обединението на жените–социалистки в България, поздрави новото ръководство на областната структура и се ангажира с подкрепа за социалните каузи на жените в област Смолян, както и законодателна инициатива по конкретни предложения в хуманитарната сфера.

    Обединението на жените-социалистки в България е с над 7000 члена, организирани в 232 клуба.

    Основните каузи, които членовете на обединението защитава са свързани със закрилата на децата, със социалната защита на работещите жени и на майките, неравностойното заплащане на труда, насилието над жени и деца и търговията с човешки живот.

    СмолянБГвести.нет

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини