Йотова охлади мераците на Първанов и Дончева

Политиците са изкушени да взимат решенията и да казват на хората: Правете кампания, печелете избори! Този път направихме точно обратното, когато организирахме допитването в БСП. То показа, че трябва да се търси широка подкрепа в лявото пространство, но решаващото мнение ще бъде на Националния съвет на БСП. Всички други мераци ще минат на заден план.

Това обяви в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR евродепутатът и член на Изпълнително бюро на БСП Илияна Йотова.

Тя уточни, че предстоят нови разговори с АБВ и "Движение 21", на които ще бъдат обсъдени шестте имена, на които се спряха в БСП. От тях ще бъде излъчена кандидат-президентската кандидатура на левицата.

Според Йотова първоначалният списък няма решаващо значение, защото, ако се съди по него, кандидат-президент трябва да е Корнелия Нинова, а вицепрезидент - самата Илияна Йотова.

"Корнелия Нинова повтори категорично, че има други задачи. Искам да излъчим най-печелившата двойка в лявото пространство. Ген. Румен Радев е непартийна номинация... Неговата кандидатура е една от най-възможните, ако търсим разширяване на ветрилото", коментира още тя.

Илияна Йотова отрече да има разединение в БСП и посочи, че става дума за престрелки между отделни личности, които нямат отражение върху партийните структури.

"Говоря за всички, които участваха в една недостойна постановка", поясни евродепутатът, коментирайки престрелките между Стефан Данаилов и Мая Манолова. В края на миналата седмица Ламбо обяви публично, че обмбудсмана може да разцепи БСП заради желанието си да стане кандидат-президент. Манолова му отвърна, отново публично, че повече от половината от структурите на БСП са издигнали кандидатурата й.

Илияна Йотова е на мнение, че следващият президент трябва да е запознат добре и да работи над сигурността, защото в момента това е тема номер едно в Европа и Света. "Европа не се занимава изобщо със социални проблеми, цялата енергия отива за опазване на сигурността на европейските граждани", сподели тя.

Източник: http://www.dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини