"Гребен" на Нели Атанасова спечели награда от престижен конкурс

Стихотворение на Нели Атанасова беше класирано на трето място на конкурса за изпети стихове „Солени ветрове 2015“.

Когато Нели е изпратила своите стихове, не е знаела как точно ще протече конкурса и факта, че е била сред номинираните за участие в поетичния концерт, вече бил за нея постижение. Огромната изненада дошла при обявяването на победителите в конкурса. Първа награда не била присъден, а третата се оказала за нейното стихотворение „Гребен“.

Този фестивал е за бардове – обясни тя – най-добрите стихове ще бъдат предоставени на поети с китари, за да ги изпълняват на живо. Името на конкурса може да подведе и хората да търсят морска поезия, но той е за гражданска и е важна позицията на автора. На емблематичната бургаска сцена „Охлюва“ звучаха стихове и песни на руски, украйнски, френски, гръцки, италиански.

Той беше част от музикалните дни на „Най-добрия град за живеене“, които се проведоха между 24 и 26 юли. Програмата включваше концерт за сатирични песни и пародии, концерт за нова песен изразяваща активна гражданска позиция и рецитал на номинираните от поетичния конкурс, концерт посветен на Владимир Висоцки и още други музикални изненади. Главен организатор на събитието е Сдружение „Солени ветрове“, които въпреки липсата на спонсори продължават да правят обичания от мнозина фестивал.

Нели Атанасова е увлечена от ритмичната реч. Член е на дружеството на първомайските писатели „Георги Караславов“. Има издадени 5 стихосбирки, а наскоро по неин текст беше записана Песен за Дебър.

Теодора Кирякова

Гребен

Този рошав живот

все някога ще среша.

Търся един Дон Кихот.

Санчо Панса е грешка.

Трябва ми гребен от вятър

и от камина усмивка;

декор от смешен театър

и спомен за мъничка ризка.

Вятърни мелници има

на един телефон разстояние.

Лудостта е непобедима,

мъдростта – обещание.

Авантюрата се облича

с изфантазирана риза.

Прическата май заприлича.

И хоризонтът е близо…

Нели Атанасова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини