Ядрени експерти на КНДР посетили Иран

Екип от севернокорейски експерти по балистични и ядрени ракети е посетил военен обект до Техеран през април на фона на преговорите между Иран и световните сили за ядрената програма на Ислямската република, съобщава местна медия, позовавайки се на иранска опозиционна група.

Позовавайки се на информация от източници в Иран, включително от Революционната гвардия на републиката, базираният в Париж Национален съвет за съпротива на Иран заяви, че седем експерти от военното министерство на КНДР са посетили Иран през последната седмица на април.

Отбелязва се, че за трети път от януари севернокорейци пътуват до Иран. През юни се очаква 8 севернокорейци да посетят Ислямската република.

По непотвърдена информация двете страни си сътрудничат в областта на балистичните ракети.

Няколко западни официални лица заявиха, че не знаят наскоро делегация на Северна Корея да е пътувала до Иран.

Междувременно иранският външен министър Мохамед Зариф заяви, че се надява Иран и световните сили да сключат окончателно споразумение в рамките на „разумен период от време".

Ако другата страна уважи съгласуваното в Лозана и се опита да подготви споразумение с уважаване на интересите на Иран, ние ще успеем да приключим преди крайния срок, изтъкна Зариф след разговори с гръцкия си колега.

Ако хората имат прекомерни искания, предоговаряне, ще бъде трудно, подчерта той и добави: „Надявам се да постигнем окончателно споразумение в рамките на разумен период от време".

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини