По-добро ли е кокосовото олио от пастата за зъби ?

Търсите ли алтернатива на пълната със сулфати и други токсични съставки, като флуорид, паста за зъби ? Науката вече призна, че "чудото" наречено кокосово олио не само се бори с кариеса, но значително подобрява здравословното състоянието на устната кухина и елиминира кандида албиканс - гъбички, които предизвикват смъртоносни инфекции.

Изследването е проведено от Технологичниа институт Атлон, където ирландси учени са проучвали ефекта на кокосовото масло върху обикновени щамове на бактерии срещащи се в устната кухина. Откритията им показали, че олиото не само възпира бактериите, но е особено вредно за кандида абликанс. Това е успокояващо, като се има предвид, че появата на гъбичките се предизвиква от беден хранителен режим състоящ се предимно от преработени храни и захар.

Инфекцията причинена от кандида включва симптоми като хронична умора, повтарящи се гъбични инфекции и храносмилателни проблеми. Може да предизвика инфекция в устната кухина известна като млечица - състояние, което обикновено се третира с антигъбични препарати, предшествани от рентгеново изследване на хранопровода.

Сега изследователите демонстрират как кокосовото олио може да послужи като алтернативно решение с далеч по-малко странични реакции.

Кокосовото олио може да се ползва като алтернатива на химическите добавки в повечето продукти за устна хигиена като сулфатите, отговорни за редица заболявания и флуорида, наред с много други.

Важно е обаче да се уверите, че използвате правилния вид, висококачествено кокосово олио, въпреки, че в изследването учените са прибягнали до олиото с по-ниско качество.

Това създава надеждата, че употребата на 100% органично, нерефинирано студенопресовано кокосово олио, може още повече да подобри защитата на устната кухина.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини