Вижте най-опасното място на света!

Остров край Сао Пауло се кичи с титлата най-опасното място в света. В сравнение с него Бермудския триъгълник ще ви се стори направо безобиден. И определено има защо. Остров Илхам де Кеимада Гранде е само на 32 км от бреговете на Сао Пауло в Бразилия, но е забранена зона — толкова опасен, че бразилското правителство напълно забрани да се посещава.Причината за това е, че този остров е дом за над 4000 от най-опасните змии на света, които ловуват дори и птици в полет, а отровата им е толкова силна, че буквално може да „изпържи“ човешкото месо.Илхам де Кеимада Гранде, освен най-опасното място в света, е и дом на златната змия. Островът обаче могат да посещават само неколцина учени, и то със специално разрешение от правителството, за да изучават змиите.
Също така, от време на време той е посещавам от специално обучени членове на бразилската армия, които поддържат фара, построен още през 1909 година.
Смята се, че на острова тайно се промъкват и бракониери, които ловуват змии за черния пазар. Повечето от тях се продават за 30 000 долара парчето. Но малцина са смелчаците, дръзнали да посетят това място.

Източник: http://novini.dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини