Учителите имитират, че учат децата, отсече експерт

Има огромно разминаване между това какво учат децата и техните потребности, системата е много остаряла. Това мнение изрази в предаването „Здравей, България" на Нова телевизия учителят по математика Ивайло Ненков в отговор на въпрос защо децата ни са неграмотни. Според него учениците зубрят и запомнят информация наизуст, без да мислят и да задават въпроси.

Преподавателят Асен Александров също е на мнение, че начинът на преподаване е много остарял и трябва да се промени. Той смята, че в училищата трябва да се преподават концепции и учителите да научат децата да задават въпроси.

По думите на Александров преписването е вследствие на това, че учителите имитират, че учат децата. „За много наши ученици „Под игото" е една дума. Те са незаинтересовани", категоричен е преподавателят. Според него едната причина е начинът, по който се преподава. Другата причина е мързелът на учениците и липсата на отношение в семейството. Асен Александров добави, че дисциплината тотално липсва.

От своя страна Тити Папазов заяви, че при нас не е демокрация, а свободия. По думите му учителят трябва да е най-близкият човек на детето, а сега родителите командват учителите. Папазов смята, че авторитетът на учителите е тотално унищожен. Той е категоричен, че няма респект от страна на децата към учителите.

Според учителите делегираните бюджети също създават проблем, тъй като те не позволяват на директорите да изключват ученици, защото така губят пари.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини