Велики. Унищожихме Германия и сега мечтаем

Мечтите на целия български народ се сбъднаха, след като момчетата от националния отбор по волейбол продължиха да пишат история.

Възпитаниците на Найден Найденов буквално размазаха Германия с 3:0 гейма и вече са полуфиналисти. В отделните ччасти великата в този мач България взе срещата с 25:20, 25:16 и 25:14.

Треньорът на българския национален отбор отново заложи на най-добрите си волейболисти, които постигнаха категорична победа над Италия и спечелиха първото място в Група "А" с 4 победи.

Това, което направиха днес лъвовете обаче смрази целия свят. Българите бяха безпощадни и разкъсаха съперника.

.

Родните ни национали показаха отлично посрещане, непробиваема блокада и страховити сервиси.

Най-важното обаче бе, че волейболистите ни се забавляваха на полето.

Срещата започна отлично за българите, които бързо поведоха с 5:0, което накара белгийският наставник на Бундестима Витал Хейнен да вземе тайм-аут.

След това разликата нарасна до 12:6, а до края нашите продължиха да мачкат за крайното 25:20 в гейма.

В началото на втората част Германия успя да дръпне с 4:2, но само колкото да разгневи лъвовете, които взеха мача отново в свои ръце и газиха до 25:16.

Третият гейм стартира равностойно до 3:3, след което българите поведоха с 5:3. Въпреки прекъсването за Витал Хейнен, разликата нарасна до 7:3 след ас на Цецо Соколов и блокада на Виктор Йосифов и 8:4 след силна атака от втора линия на Соколов.

После мача се пусна в познатото темпо и безпомощните германци просто гледаха мача като зрители, за да дойде триумфа ни с 25:14 след бърза атака през центъра на Ники Николов.

БЪЛГАРИЯ: Георги Братоев, Цветан Соколов, Тодор Скримов, Тодор Алексиев, Николай Николов, Виктор Йосифов - Теодор Салпаров-либеро

Старши-треньор: Найден Найденов

Треньор: Камило Плачи

ГЕРМАНИЯ: Лукаш Кампа, Георг Гроцер, Маркус Поп, Денис Калиберда, Маркус Бьоме, Макс Гюнтьор - Маркус Щоервалд-либеро

Старши-треньор: Витал Хейнен

Треньор: Ралф Бергман.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини