Сладкиш с какаово-черешов сос

Сладкиш с какаово-черешов сос

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Разтопете на водна баня натрошения шоколад с маслото и разбърквайте до хомогенизиране. Оставете леко да се охлади и през това време разбийте жълтъците с половината от захарта.

Добавете охладения шоколад при непрекъснато бъркане към жълтъците. Прибавете смлените орехи и постепенно разбитите на твърд сняг с останалата захар белтъци.

Сипете сместа в тава, застлана с хартия за печене и поръсена с какао. Сложете шоколадовия сладкиш да се изпече за 40-45 минути в предварително загряна фурна.

През това време пасирайте почистените от костилките череши. Разбъркайте ги със захарта и сложете плодовата смес на котлона да се вари, докато леко се сгъсти. Щом се посгъсти загрейте отделно маслото и го разбъркайте с какаото.

Разредете тази смес с няколко лъжици от черешовия сос и после прибавете към плодовата смес. Разбъркайте какаово-черешовия сос за кратко и оставете добре да изстине.

Поднесете парче от охладения шоколадов сладкиш, гарнирано с топка ванилов сладолед и обилно полят с какаово-черешовия сос.

Източник: gotvach.bg

Последни новини