Продажбата на автогарата е наложителна

Петър Ганев

Не може да се лишим от продажбата на бившата автогара решиха общинските съветници в постоянната комисия по „Финанси, бюджет и стопански дейности“. В отговор на писмото на граждани те  надълго и широко разглеждаха поставения въпрос. Според Петър Ганев от една страна има кандидат- инвеститор, който не е добре да бъде отблъсван. От друга  - автогарата може да се окаже част от решението за построяване на подлез за автомобили. Председателят на комисията Георги Богданов допълни картината с факта, че построяването на такова съоръжение е виртуално, скъпо и общината няма средства да го осъществи в близките години. Друг довод е, че тази продажба е в основата на инвестиционната програма.

Писмото на гражданите е по повод среща с комисия на НКЖИ, която разгледа терена и направи предложения за построяване на съоръжения за преминаване през новопостроената високоскоростна линия. Инициативният комитет не е удовлетворен и пожела по-голяма ангажираност на общинските съветници и кмета на общината за решаването на проблема.

Членовете на комисията все пак решиха да приемат първите две предложения в писмото – за подкрепа на подписката и упълномощаването на кмета да  предприеме необходимите мерки за проучване на възможността за реализиране на пълноценно пътно съоръжение на мястото на затворения ЖП прелез до Автогара Първомай.

По време на спора Петър Ганев постави и въпроса за това кой е променил решението, под което се е подписал в качеството му на кмет,  от 1994, и с което линията е трябвало да бъде изнесена извън града. 

В крайна сметка с 4 срещу 1 глас беше решено да се проведе търг за продаване на автогарата. А писмото на гражданите ще бъде предложено за разглеждане в зала по време на сесия.

 

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини