В Италия се вдъхновиха от антибългарския сайт

Италианската крайнодясна партия Северна лига, известна с антиевропейските и антиимиграционните си позиции, планира да създаде интернет сайт, в който италианците ще могат да се оплакват от постъпки на имигранти от страни извън ЕС, съобщава италианският новинарски сайт Ти Джи ком.

Сайтът, замислен от Северната лига, ще е подобен на този на холандската крайнодясна Партия на свободата на Герт Вилдерс, породил гневна реакция в България и държави от Централна и Източна Европа.

Посланиците на редица страни от тази част на континента, сред които и нашата страна, разпространиха открито писмо в знак на протест срещу сайта, замислен от Вилдерс. Новината за италианския сайт, вдъхновен от холандския, беше съобщена от евродепутата от партията Северна лига Марио Боргезио. Той поясни, че инициативата е подкрепяна от организацията Зелени доброволци, която той е основал и която поддържа тесни връзки със Северната лига. Холандския сайт, създаден от Партията на свободата, от който се вдъхновява сега Северната лига, за няколко дни събра 30 000 сигнала за предполагаеми нарушения, в които са замесени имигранти.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини