Допълнителна техника се включва в снегопочистването

Допълнителна техника за почистване на снега събира кметът на общината. Вече са ангажирани машините и на Бърдуков. Гориво за тях е осигурено от фонда за бедствия и аварии. Най-тежко е положението на пътя Първомай- Дълбок извор. Техниката, която трябва да работи там, в момента е изпратена в Поповица. До няколко часа ще се върне и ще продължи работата си по пътя Асеновград – Първомай. Всички останали пътища са проходими при  зимни условия.  На фона на случващото се в България, в Първомай обстановката е нормална- каза Славчо Николов – бивш ръководител на Пътна служба в Първомай. Няма нито една затворена улица.

Техниката работи денонощно. Повече от 24 часа обилен снеговалеж е необичайно събитие. А вятърът създава още повече проблеми. Най-отдалечените села – Буково, Искра и Воден са под двуметрова пелена, но пътищата до там са добре почистени. Ток и вода има навсякъде.

От щаба съобщават, че ако някъде е непроходимо и се налага влизане на линейка, има готовност да бъде изпратена подходяща техника. Предупреждението е да не се пътува ако не е наложително.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини