Внимание: Бум на кражбите на коли с включен двигател в студа

От МВР предупреждават водачите да бъдат особено внимателни, докато загряват колите си и междувременно излизат да заключат гараж или дори само да почистят стъклата от леда

Четири леки коли, оставени от собствениците с работещ двигател, са били откраднати вчера в София, съобщи пресцентърът на МВР.

Столичните полицаи предупреждават водачите да бъдат особено внимателни в студа, докато загряват колите си и междувременно излизат да заключат гараж или дори само да почистят стъклата от леда, оставяйки ключовете вътре.

Именно от тази небрежност, макар и обяснима, се възползват ловките крадци, затова шофьорите не бива да оставят без надзор колата си нито за секунда.

Вчера сутринта собственик на "Ауди А5" се разделил с колата си, след като я оставил включена, докато затварял гаража си. Кражбата от ул. "Каймакчалан" станала в рамките на 10 минути.

По идентичен начин била открадната "Мазда 5" от ул. "Детелина" в кв. "Филиповци". Нейният собственик оставил двигателя да работи, за да затопли купето, и отишъл да заключи гаражната клетка. Когато се обърнал, колата вече я нямало.

Друг собственик останал без автомобила си "Мерцедес CL 55 AMG", след като снощи паркирал близо до бензиностанция на кръстовището на булевардите "Никола Габровски" и "Г.М. Димитров" и тръгнал да си купи цигари.


Вървейки към бензиностанцията, видял собствения си автомобил да го задминава, шофиран от непознат.

Кражбата била извършена в рамките на едва две минути, установили полицаите.

По подобен начин бил задигнат и джип "Мерцедес ML 280 CD" пред зоомагазин в кв. "Драгалевци". Пътниците влезли да пазаруват само за няколко минути.

Вчера следобед патрулиращи полицаи са се натъкнали на други шест леки коли с работещ двигател, докато собствениците им спокойно пазарували в голяма търговска верига.

Служителите на реда реагирали адекватно и останали на паркинга, за да опазят от кражба автомобилите на небрежните граждани.

Източник: www.vesti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини