Стоян Бойлов: Пътищaта са проходими в есенно-зимни условия

Стоян Бойлов

Пътищата в община Първомай са проходими в есенно-зимни условия – отговаря Стоян Бойлов на упреците, че има улици, които са зарити с  лед и сняг.  Договорът му не изисква всички те да бъдат почистени до асфалт. Факт е, че няма обърнати коли, надлезите се чистят постоянно. Разпръснати са над 180 т сол. В най- натоварените моменти са работели 14 шофьори на различни машини – трактори и фандрома. На 25- 26 януари не са спали повече от 24 часа.

Най-тежко е било положението с пътя до Воден, Буково и Искра. На места се е наложило да се разчиства на ръка. Това са селата, заради които няма желаещи да почистват общината. Теренът там е почти планински.

Веднага след спирането на снега е започнало уширяване  на улиците, разчистено е и около някои обществени сгради –болница, детски градини, училища. Проблем, освен мокрия сняг и студа,  създават неправилно паркираните автомобили. Натежалите от снега клони също правят трудно преминаването по по- малките улици и за това е невъзможно разпръскването на пясък по тях.

Цените, предлагани от фирмата на Бойлов не са променяни повече 7 години. От тази година „Агродоминатор“ почиства частите от републиканската пътна мрежа, който са на територията на общината, надлезите във Виница, Първомай и Караджалово и прокара в Любеново.

Ако договор за почистване се сключва за 5 години, Стоян Бойлов е готов да инвестира и в роторна машина.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини