9 °C

Герберки в Родилно,даряват икона за Бабинден

Икона на Света Богородица – закрилница на майчинството и пазителка на домашното огнище дариха жените от  ПП ГЕРБ на Бабинден в родилното отделение на многопрофилната болница „Д-р Атанас Дафовски” в Кърджали. Председателката на общинската организация на Жени-ГЕРБ Златка Сиджимова пожела Божията майка да бди над лекарите и акушерките в отделението, да дари със здраве тях и новородените и да им дава сила и кураж да посрещат и пазят най-святото – човешкия живот. Иконата бе връчена на д-р Ваня Ташева, завеждащ АГО. Това съобщиха от ГЕРБ-Кърджали.

 Жените връчиха и традиционната за ритуала пита, а общинският лидер на партията Илия Илиев поднесе цветя. Всяка година в Деня на родилната помощ в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” пресъздават обичая „Поливане на бабата”, който символизира  почитта и уважението на майките към хората, които поемат в ръцете си новия живот. Д-р Ташева изкъпа бебето Иван,  вода й поля  младата майка Катя Молерова.  Както повелява традицията,  д-р Ташева пожела „Колкото са капките от водата , толкова да са и здравите бебета през тази година”. На ръката на малкия Иван бяха вързани бял и червен конец, за да расте здрав и силен.  Приветствие към празнуващите поднесе областният управител Иванка Таушанова, която подари на медиците апарати за кръвно налягане и термометри.  „На този ден всички майки отдават почит към тези, с чиито усилия техните деца са се появили на бял свят. Това е едно съкровено чуство на благодарност за едно свято дело. Искам да ви пожелая да продължавате да работите със същия професионализъм и всеотдайност, така както и до сега. Честит празник и високи успехи!”, каза тя. Директорът на болницата д-р Тодор Черкезов изказа благодарността си към екипа на родилно отделение за умението да преодоляват трудностите и да носят отговорност за всеки нов живот. От началото на 2012 година до сега в  кърджалийската болница са проплакали  37 бебета.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 30.03.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Общуването с близките ви днес ще ви донесе спокойствие и увереност за бъдещето. С лекота ще решите домашните проблеми. Не унивайте. Разчитайте повече както на собствените си сили, така и на подкрепата им. Делата, започнати днес ще завършат с успех. Хубавите емоции и настроения ще ви направят и по-добри.
30 мар 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Вървите неотклонно по пътя, който сте си избрали. Макар и бавно, постигате целите си и това ви изпълва със задоволство. Не сте склонни да се поддавате на влиянието, което някои хора се опитват да наложат над вас. Следвате единствено собствените си принципи и не се интересувате от то приказките на околните. Сърдечният ви партньор има нужда от помощта ви.
30 мар 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Обкръжението на близките ви хора внася спокойствие в душата и мислите ви. Заедно ще решавате възникващите въпроси и ще планирате бъдещето си. Ще разчитате както на собствените си сили, така и на подкрепата им. Всичко започнато днес обещава да завърши с успех.
30 мар 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Колебанията ви са напълно излишни. Действайте решително и желаните резултати ще се превърнат в реалност. Не се тревожете за половинката си, тя се справя чудесно и без вашите напътствия. Не прекалявайте със загрижеността си.
30 мар 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Живейте с повече увереност в себе си. Не позволявайте да ви потискат нечии чужди комплекси. Освободете се от привързаностите си, ако търсите щастието. Правете нещата, от които ще получите удовлетворение. Постигнатото ще ви направи по-смели, дръзки и вдъхновени. Ще поставите началото на бъдещите си успехи.
30 мар 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Оставете вълната на проблемите да мине над главата ви, без да ви засегне. Любовта е тази, която ви закриля, съветва и направлява. Вслушайте се в съветите на любимия човек. Днес вие сте едно цяло. Доверете му се и заедно решавайте. Посветете се на изкушенията на една страстна любов. Този свят е сякаш само за вас двамата.
30 мар 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Шумът и суетата не са сред представите ви за неделен ден. Във възможностите ви е да бъдете по-внимателни и добри с околните, без да ги притеснявате с претенциите си. За това потърсете тихо място за отмора, където да останете насаме със себе си и мислите си. Нечия любов ще ви помогне да се възстановите от стреса и даде сили за нови предизвикателства.
30 мар 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Пролетният ден ще привлича много от вас навън, сред природата. Там ще получите тласък на идеи и по-късно с лекота ще вземате решенията си. За да откриете пътя ви е нужна добра ориентация и подготвеност, а вие ги имате и двете. Ще срещнете подкрепа, щом сте готови да я приемете.
30 мар 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Финансови несгоди и свързаните с тях семейни взаимоотношения ще притесняват много от вас. В очакване сте нещо добро да се случи, но за това ви е нужна надеждна подкрепа, с повече аргументи в своя защита, ще се справите. Консултация със специалист ще облекчи оплакванията ви и направи по-леко и бързо да преминат неразположенията ви.
30 мар 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Направете нужното, за да запазите доброто настроение на всички около вас. А някои от вас ще получат покана за излет сред природата. Не се колебайте дълго. Разходката, освен че ще ви разтовари, ще ви зареди с много положителна енергия и приятни емоции.
30 мар 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Отдайте се на почивка, заслужили сте я. Работата в къщи може и да почака. Правете неща, които ви доставят удоволствие, четете, гледайте телевизия, мързелувайте активно. Вижте се с приятели, веселете се и забравете за грижите. До вас ще достигне вест, която може да ви провокира към нови търсения.
30 мар 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Бъдете по-сдържани в оценките си за хората. Рискувате много, ако споделите мнението си с неподходящия човек. Не прибързвайте с отчаянието, съвсем скоро ще ви се открият прекрасни шансове за реализация.
30 мар 2020
Последни новини