Ден първи, скандал първи!

Народното събрание провежда днес първото си пленарно заседание за 2012 година и като за старт депутатите не пропуснаха да проявят познатата си припряност и афинитет към спор с противника.

Народните избраници се изпокараха заради желанието на опозицията да бъде изслушан премиерът за решенията на Европейския съвет от 9 декември 2011 г. В крайна сметка предложението бе отхвърлено, а народният представител Ангел Найденов (Коалиция за България) заяви, че Народното събрание не може да стои настрани от целия този национален диалог, който е необходим. „Няма никакво значение, какви са причините, довели до това състояние, в което се намира Европейският съюз. Но, за да формираме национална позиция, би следвало да имаме най-малко предложение от страна на правителството”, допълни Найденов.

В крайна сметка спорът доведе до позицията на БСП, че тази година партията ще работи за предсрочни избори.

Колкото повече ГЕРБ остава на власт, толкова по-вредно е това за България, подчерта Миков. „Това правителство доведе социално-икономическите параметри на страната, под оправданието „криза е”, до много ниско равнище. Премахна перспективите за едно по-европейско и социално развитие на българския гражданин”, коментира Михаил Миков. По думите му едни предсрочни парламентарни избори биха били добро решение за България.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини