Защо учените вярват, че могат да разчетат мислите на бог

Тази седмица предаването за тайнството на живота и Вселената, вдъхновено от постиженията на новата физика и изследванията на човешкото съзнание,  „Новите досиета” с автор и водещ София Тзавелла е посветено на квантовата физика и ще отговори на въпроса защо учените вярват, че мислите на Бог могат да бъдат разчетени в музиката на хиперпространството?.

За първи път в ефира на България ще участва британският учен Браян Клег, който ще отговори на някои от най-умопобъркващите въпроси, поставени от квантовата физика. Клег е автор на над 15 бестселъра, в които изследва тайните на живота, Вселената и всичко останало, сред които "Преди Големия взрив", "Светлинни години", "Човекът, който спря времето", "Кратка история на безкрайността", "Как да построим машина на времето" и др. „Новите досиета” се отварят на 06/01/12, петък, точно в 22:15.


Очаквайте в епизод 10 на „Новите досиета”: дайджест новините от паралелни светове, сред които и най-новото българско видео със запис на НЛО над Витоша. Още: демоничните черни очи и завръщане на "сините мозъци".

Авторът и водещ София Тзавелла е документалист, многократно награждаван телевизионен журналист и автор с признание в цял свят с филма си „Хотел „Рай” за HBO Central Europe. През годините работи за някои от най-големите национални медии. Възпитаник на НГДЕК, с три специалности от висшето си образование и няколко специализации в университети в Гърция, България и Канада, София е истински космополит, съвременна ренесансова личност с интереси в най-различни области. Тзавелла е потомък на стар сулиотски род от Северен Епир, а предците й са ръководили съпротивата срещу Али паша Янински и някои от най-кървавите и исторически значими битки на Гръцкото въстание от 1821. Представители на рода Тзавелла заемат премиерски и управленчески постове в освободена Гърция, а преди това се включват в дипломатическите совалки в двора на Екатерина Велика, в армията на Наполеон и в Американската гражданска война (1861-1865).


Новите досиета” всеки петък, 22:15

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини