Бойко дойде с влак, но си тръгна с кола

Бойко Борисов и началник-гара Йордан Димитров

Йордан Димитров, началник – гара Първомай получи лично от министър-председателя Бойко Борисов документите за акт 15 на две рехабилитирани отсечки от проекта за "Електрификация и реконструкция на железопътната линия Пловдив - Свиленград .

Както цар Борис III, премиерът пристигна с влак, докато тестваше отсечката между Крумово и Първомай. Той пътува в непопулярна марка локомотиви, английски вариант и изненада събралите се журналисти, които го очакваха до вратите на вагоните.

В типичния си небрежен стил, Борисов подвикна на придружаващия го Томислав Дончев: „Прибирай се на топло, че както ти е рядка косата ще ти замръзне главата!“ Освен министърът на еврофондовете, в делегацията беше и транспортният министър Ивайло Московски и отговарящата за регионалното развитие Лиляна Павлова.

Събралото се множество очакваше близо два часа пристигането на госта, а служителите упорито  почистваха перона пред гарата от трупащият се непрекъснато сняг. Бойко Борисов поздрави присъстващите, каза, че все още не се знае какво ще стане с купените на лизинг мотриси.

Преди да си тръгне премиерът получи два гълъба от Иван Муртата, които пусна да отлетят. След това дошъл с влака, премиерът си тръгна с автомобил.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини