На сесия решават остава ли Маджаров управител на болницата

Актуализация на бюджета, предложение за местните такси и данъци, удължаване договора на управителя на МБАЛ – Първомай са част от точките от дневния ред на последната за годината общинска сесия.Тя ще се проведе на 22 декември.  За разлика от предишните, на тази се очаква да стане горещо и интересно.

Заради увеличаването на приходите с 196000лв, кметът Ангел Папазов прави предложение за преразпределение на разходите за текущи издръжки, инвестиции и издръжки на дейности в разходната част на бюджета.

Юлиян Димитров внася предложения за запазване на таксите „Битови отпадъци“ и освобождаването на читалищата от нея. Негово е и проекто – решението за сключване на договор между Община Първомай и 4 училища за работа по проект „Подобряване на достъпа на образование и обучение“. Размера на помощта е от 50 000 до 390 000, а включените школа са ОУ“Св.Св. Кирил и Методий“ ОУ“Георги Караславов“, ОУ“Христо Ботев“-с.Градина и ПГСС“Васил Левски“.

Най-бурен дебат се очаква по предложението на д-р Катя Попова да бъде удължен договора на д-р Иван Маджаров като управител на МБАЛ – Първомай. Дали ще има разцепление в редиците на управляващата коалиция ще се разбере още на заседанията на комисиите на 20 и 21 декември.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини