ДАНС пълнели трезорите на Корпоративна банка

Дни преди началото на делото „Октопод", адвокат Николай Велков обвини по време на брифинг в София ДАНС, службите, шефа на Корпоративна банка Цветан Василев и медийния магнат Делян Пеевски, че са организирали публичните арести и самата акция.

Многократно си задавах въпроса по какъв начин бях въвлечен в тази измислена група Октопод, кои са поръчителите, какви са разработките и кой стои изцяло зад тази пошла история. Сам започнах да търся чрез собствено разследване, заявява Велков, който бе сред арестуваните и е спряган за „мозъка" на Октопода.

Стана ясно, че Велков се е сдобил със запис, от който се разбрало, че преди делото Октопод, е било поръчано, от Цветан Василев чрез Делян Пеевски, той да бъде арестуван - по същия публичен начин - във връзка с „преди това измислено и образувано дело, което вече е смачкано и изчезнало".

Корпоративна банка, лично ръководена от Цветан Василев, е замесена косвено с делото Октопод, заявява Велков. По думите му мозъците на Октопод стоят в нашите служби.

Благодарение на взаимовръзки и определени лица, личните услуги, които им се правят в Корпоративна банка, плетат конфликти, решават проблемите си и с конкуренти и с партньори.

Според мен в банката са събрани държавни средства в размер на над 1 млрд., а службите работят, за да могат да попълнят средствата в корпоративна банка, твърди още адвокат Велков.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини