От клуб до международен турнир искат спортистите в Първомай

На среща с комисията за младежта, спорта и трудовата заетост към Общински съвет, треньорът на младежкия национален отбор и на клуба по карате киокушинкай в Първомай сенсей Драган Драганов, поиска да бъде организиран международен турнир. Освен него бяха поканени треньори и управители на всички спортни организации в града. Валентин Иванов помоли за подходящо помещение, в което да тренират и да провеждат турнирите си шахматистите. Той обеща с цел популяризиране на спорта да доведе  гросмайстор, който да направи демонстративен мач с ученици и възрастни. Проблеми със съблекалните имат футболистите – оплака се техният мениджър Атанас Кичуков. В момента общината има готов проект за подобрения на стадиона, но той чака одобрение за финансиране. Антон Антонов се оплака, че няма къде да тренират състезателите от клуба по водомоторен спорт. Въпреки, че през лятото общински съвет им разреши да ползват язовир, оказа се, че никой не гледа на тях с добро око и тренировките си ги провеждат по време на състезание.

Повечето от останалите клубове се похвалиха с успехи – Водният клуб в Първомай, заедно с Русенския са единствените български клубове, поканени да участват в поход по река Вълтава. В ученическите отбори по баскетбол  тренират над 50 момичета под ръководството на Ангел Георгиев и 15 момчета с треньор Иван Димитров. В клуба по дартс са записани над 60 момичета и момчета, а в провелия се през миналата година шампионат са се включили над 120 ученици и възрастни. Минко Павлов каза, че само след няколко дни Първомайският отбор ще се включи в националния шампионат. Веселин Колев – управител на рокерски клуб „Наутилус“ се похвали, че за трети пореден път са им гласували доверие и в Първомай ще бъде проведен кръг от Републиканско драг -първенство. Проблемът е, че трасето има нужда да бъде с подобрена настилка. Безспорни успехи през изминалата година са имали и ветераните Иван Иванов, Митко Митев и Румен Зидаров. Последните двама показаха наградите си от генералното класиране в републиканска верига от кросове за ветерани– злато за Митев и бронз за Зидаров.

На базата на проведения разговор ще  бъде направен спортния календар на община Първомай за 2012 година и ще бъдат определени средствата за спорта от бюджет 2012-та - обеща председателят на комисията Илия Ганчев и добави, че тези срещи ще станат традиция. Той се съгласи с упрека на parvomai.net, че не са представени женските спортове - мажоретни състави, пилатес и др. и пое ангажимента да се срещне и с тях. В спорния календар за 2012 ще има място и за други спортове и събития – бадминтон, волейбол, зимен спортен празник и ски състезание, кръг от републиканското първенство по водомоторни спортове, пешеходен и велотуризъм и т.н. 

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини