Да оцелееш 60 часа на замръзнала бира в снеговете на Аляска

Спасителите ит Ном, предимно доброволци

52-годишният Клифтън Вайал оцеля в заседналата си в снега кола близо 60 часа на 65 километра от град Ном на полуостров Сюард в Аляска. 

Като всеки жител на Аляска, Клифтън винаги се запасявал в топли дрехи и храна, когато тръгвал да пътува. Не и този път. Заради хубавото време бил с маратонки, дънки и леко яке.  Нямал храна, само бира, която замръзнала скоро след като колата му заседнала в снега.

Близките му не били у дома и никой не забелязал отсъствието на Клифтън, докато траела снежната буря. Едва на другата сутрин шефът му вдигнал тревога. Вайан бил много стриктен в работата си и да не се появи без предупреждение било крайно неприсъщо за него. Благодарение на това била организирана спасителна акция, която открила заседнала сред снега колата му. Клифтън Вайан оживял без храна и топли дрехи при температури между -12 и -17 градуса. За над двете денонощия, през които се препитавал със замръзнала бира, американецът загубил около 7 килограма от теглото си. Но не гладът бил основното премеждие. Битката със студа изтощила до краен предел Клифтън. Спял, когато можел, а заспивайки, знаел, че може и да не се събуди.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини