Google Maps картографира вътрешни пространства

Функцията "My Location" в Google Maps за Android показва на картата къде точно се намира потребителят. Това функционира и в някои сгради като летища, търговски центрове и молове.

Google актуализира Android-приложението на Google Maps и сега позволява да бъде визуализирана позицията на потребителя дори вътре в сградите. Участващите компании са изготвили за целта съответните планове на сградите, които показват, например, позицията на отделните магазини в един търговски център.

В сградите на летищата са показани номерата на изходите и магазините, за да може потребителят да се ориентира по-добре. Възможен е избор и на определен етаж.

Google Maps 6.0 за Android засега показва само сгради в САЩ и Япония. Към партньорите на Google спадат Mall of America, Ikea, The Home Depot, както и избрани филиали на Macy`s и Bloomingdale`s, Daimaru, Taskashimaya и Mitsukoshi.

Освен това са включени и летищата Hartsfield-Jackson Atlanta International (ATL), Chicago O`Hare (ORD), San Francisco International (SFO) и Narita International (NRT). В бъдеще списъкът ще се разширява много и ще обхване сгради извън тези две държави. Заинтересованите компании могат да качат плановете си на maps.google.com/floorplans.

Google Maps 6.0 за Android може да бъде свалена от магазина на Android.

Източник: mytech.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини