Уличен музикант заработи устна хармоника

Руси Арабаджиев подарява хармониката на Ивайло

За пръв път в центъра на Първомай се появиха улични музиканти. Антон и Ивайло от години си изкарват хляба по този начин. На връщане от Хасково са се отбили и тук. Казват, че са доволни. Първомайци се оказали отзивчиви хора. Днес те получиха и нестандартна награда. Руси Арабаджиев подари на Ивайло устна хармоника на повече от 50 години. Възрастния мъж каза, че няма за кого да я пази – синове, внуци, правнуци – всички са Америка. А от години не бил виждал човек да свири на хармоника. Музикантът видимо се зарадва на подаръка. Каза, че това е скъп инструмент и, че дълго време ще може да го ползва.

Ивайло и Антон говорят „професионално“ за това къде е добре да се свири. Според тях в градове с над 100 000 души може да се остане и до три дни, стига да няма други музиканти. В Първомай, въпреки че им е харесало,  скоро няма да се върнат. Направило им е впечатление, че асеновградчани са много музикални. Харесва им да свирят на улицата, защото така имат огромна аудитория, срещат се с много и различни хора и са посетили много градове.  Обиколили са половин Европа – били са в Германия, Испания, Унгария и в други страни. Забавно им е когато туристи, посещаващи даден град искат да се снимат с тях. Особено често им се случвало с японци.

Антон е убеден, че музикант храни къща. Семеен е и има дете. Казва, че за сега добре заработва. С приятеля си свирят отдавна – над 30 години, но нямат музикално образование. Музиката свалят от Интернет, а най- добре се харчат евъргрийните.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини