70 млн. лв ще бъдат дадени за безопасен труд

70 млн. лв по схемата „Безопасен труд“ на ОП“Човешки ресурси“ ще бъдат раздадени на около 350 фирми в страната. Целта е да се подобрят условията на труд в предприятията при спазване на нормите и изискванията на законодателството по безопасност и здраве при работа. Парите са предназначени за малки, средни и големи предприятия. Минималната цена на проектите е 50 000лв, а максималната 200 000лв, като съфинансиране се изисква само от големите предприятия. По тази схема безвъзмездна помощ ще бъде давана в няколо направления: Анализ на състоянието и проектиране на организацията на трудовата дейност; Mодернизация, реконструкция, обезопасяване на съществуващи обекти, технологични процеси, машини и съоръжения, свързани с подобряване условията на труд;Закупуване на предпазни средства и специално работно облекло;Разработване и придобиване на стандарти за безопасни условия на труд във връзка с въвеждане на ново работно оборудване и технологии; Обучение на служители за безопасна работа с нововъведено работно оборудване и технологии

Схемата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Безопасен труд”, стартира от 17.10.2011 г. с мащабна информационна кампания в цялата страна, която ще продължи до 04 ноември.

Проектни предложения се подават в Дирекция „Бюро по труда” в Пловдив. Крайният срок за подаването им е 16.30 ч. на 21.12.2011 г.

 parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини