"Борислав" помля "Тракия" (Стамболийски)

Двубоят започна зле за първомайци. В 20-ата минута на срещата те вече губеха в резултата, след като защитниците ни оставиха противников играч необезпокоявано да центрира топката, вратарят Топалов се поколеба да пресече подаването и друг футболист от Стамболийски отблизо засече топката в мрежата. Малко по-късно гостите можеха да удвоят преднината си, но Топалов този път блестящо отрази силен шут, а топката се отби и в гредата. За късмет на нашите, кошмарът им трая само седем минути и Жеко Димитров изравни. Техничарят от Белозем демонстрира своя специалитет и от пряк свободен удар нокаутира голкипера на "Тракия".Впечатляваща победа с 5:2 записа "Борислав" над гостуващия му отбор на "Тракия" (Стамболийски). Нашите изиграха най-силния си мач от доста време насам и с голове-шедьоври заслужено размазаха иначе коравия съперник.

След почивката в игра влезе играещият треньор Димитър Янчев и присъствието му веднага се забеляза. Прецизните му извеждащи пасове дадоха криле на топнападателя Николай Папазов, който набързо заби две попадения. В 55-ата минута голмайсторът на първомайци бе изведен зад отбраната на гостите, ефектно прехвърли пресрещащия го противников вратар и спокойно ритна топката във вратата. След 6 минути Папазов пак се разписа, този път с глава след великолепно центриране на Жеко Димитров от фаул. После удари часът на Димитър Янчев, който с невероятно воле посрещна центрираната отляво топка и я заби неспасяемо под гредата. Първомайци установиха пълен контрол над мача и точно тогава груба грешка в отбраната им остави играч на гостите сам пред нашата врата. В първия момент той се изненада от неочаквания подарък, но веднага ритна топката в мрежата и намали резултата. В последната минута на двубоя неадекватният иначе рефер свирна заслужена дузпа в полза на първомайци за нарушение срещу Димитър Далев в пеналтерията на гостите. Щатният изпълнител Папазов бе точен и записвайки хеттрик, оформи респектиращия резултат 5:2.

Неприятно впечатление у феновете на "Борислав" остави фактът, че нито един от 13-те кандидати за кмет на общината не уважи с присъствието си футболната среща. По този начин мераклиите за градоначалници явно показаха на първомайци, че надеждите им за възраждане на спорта в общината са напразни.

Костадин Момчилов

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини