Кандидат кметът на ГЕРБ: Смолянският футбол в момента е жалка картина

Депутатът от ГЕРБ и кандидат кмет на Смолян Николай Мелемов посети детско-юношеската школа по футбол на „Родопа”  Смолян

„Въпреки жалката картина на смолянския футбол, аз съм оптимист, защото ги има тези деца. За съжаление не може да има спорт без отношението на града. Може би се е стигнало до тук, защото общината се управлява от хора, които не разбират от спорт. Лично аз имам сантимент към това място, защото като дете тренирах тук”.

Това каза на срещата с треньори и футболисти от детско-юношеска школа на ФК „Родопа” депутатът и кандидат за кмет на община Смолян Николай Мелемов.  

В отговор на поставените проблеми, особено за трудните условията, при които тренират 80-те деца и юноши в града, Мелемов призна, че местният футбол не се нуждае от колосални суми, но трябва да разчита на постоянната подкрепа на общината.

Треньорите Юлиян Сюрджиев, Звезделин Чаушев и Юлиян Хаджиев припомниха успехите си миналата година, когато една от гарнитурите за пръв път в историята на смолянския футбол печели зоната.

Те упрекнаха градската управа в незаинтересованост, заради окаяното състояние на спортната база, ко

ето спира развитието на футбола. На срещата присъстваха Марин Захариев, организационен секретар на ПП ГЕРБ – Смолян, Данчо Киряков, член на УС на общинската структура и спонсорите  Албен Чавдаров, Валентин Кюлхански и Валентин Янев, с чиято помощ школата на „Родопа” Смолян все още съществува, допълват от пресцентъра н ПП ГЕРБ в Смолян.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини