С пари от Автогарата ще осветяваме Първомай

Люта критика за изпълнението на бюджета през първото полугодие отправи общинският съветник Илия Ганчев на последната сесия на общински съвет вчера. Това беше първа точка от дневния ред и както се очакваше, предизвика дебат. Ганчев постави въпроса за неразплатените борчове на община, за недостига на средствата за сметосъбиране и осветление. По думите му парите в бюджета за улично осветление са свършили. Какво ще правим до края на годината, попита той. Според него изпълнението на инвестиционната програма няма да попълни „дупките“ в бюджета и общината върви към фалит.

Кметът Папазов отговори, че до края на годината се очакват постъпления от продажби, които ще покрият натрупаните задължения. За пример той посочи продажбата на автогарата, от която се очакват 390 000 лева. След това отчетът за изпълнение на бюджета през първото полугодие на 2011г беше приет. Против гласуваха само коалиционните партньори Ганчев – Хубинов, а се въздържаха съветниците от БСП.

Росица Генова, председател на комисията по Образование, култура, вероизповедания и етнически въпроси, докладва за готовността на общинските детски и учебни заведения за започване на учебната 2011/2012 година. Тя призова да се намерят средства за извършване на наложителните ремонти в някои учебни сгради.

Предложението за отдаване под наем на язовир на сдружение „Морски клуб Първомай”, беше прието с малки промени в договора, с които се гарантира, че те само ще тренират там и няма да извършват зарибяване или друга стопанска дейност.

Точките от останалата част от дневния ред бяха разгледани набързо и решенията се взимаха с рутинно гласуване.

Както предварително беше обещал, кметът Папазов оттегли предложението си за промяна на статута на три имота в землището на кв. Дебър.

Наложи се да се назначи временно изпълняващ кмет на село Православен. Поради оттеглянето на Ташко Ташев, до изборите там ще се разпорежда досегашната секретарка – Димитринка Димитрова.

Със зов за помощ към съветниците се обърна кметът на Бяла река – Петкана Добрева. Д-р Апостолова я увери, че още на следващата сесия семейството, нуждаещо се от финансова помощ заради тежка операция, ще я получи, след предоставяне на необходимата документация.

На 21 септември – 2 дни преди началото на предизборната кампания ще се проведе вероятно последната сесия на този Общински съвет.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини