МВР се хвали с 3 грама канабис, премълчава цяла градина

19-годишен младеж от село Домлян е заподозрян в притежание на наркотици, съобщи официално МВР Пловдив. Акцията на полицията е била проведена вчера около 9.30 часа, когато униформените нахлули и претърсили дома му. Резултатът от операцията е 3.06 грама марихуана.

Само преди няколко дни полицаи извършиха проверка и в друг дом в Първомай, но пресцентърът на регионалната дирекция запази мълчание по случая, за който Parvomai.net информира читателите си вчера. Поради многобройните коментари по темата даваме малко по-пълно разяснение. Parvomai.net разполага както с точния адрес, така и с името на собственика на къщата, в чийто двор според очевидци е имало цяла градина с канабис. Вчера се свързахме с Бригита Декало – регионален говорител на МВР-Пловдив. Тя заяви, че при нея не е постъпила информация за такава проверка и не пожела да провери за какво точно става дума. Все пак обясни, че информациите за задържан наркотик можело да се забавят, за да минат веществата през лаборатория и да се потвърди техният вид.

Теди Кирякова

Коментар по темата:

Обясняваме на читателите, както и на говорителя на МВР, че подобна проверка обикновено се прави на място. Нарича се полеви наркотест и резултатите се получават за няколко минути. Този тест дава информация и за вида на веществото – канабис, хероин, амфетамин.

Нежеланието на МВР Пловдив да осветли случая, за който говори цял Първомай, може да означава много неща, но ние като репортери сме длъжни да подозираме най-лошото - опит за прикриване на престъпление. Разбира се, напълно възможно е да става въпрос за друг вид растение, подобно на канабиса, но компетентен отговор на този въпрос може да даде единствено полицията. Именно поради липсата на яснота по този въпрос спестихме адреса и името на собственика, за да не го злепоставяме, ако се окаже, че в двора му не е имало наркотични растения. Името на говорителката на МВР Бригата Декало обаче не спестяваме, защото точно нейна работа е да отхвърли или опровергае всякакви съмнения в работата на полицейските служители.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини