Политолози за правителството: Юпита и милиционери

Според Евгений Дайнов Бойко Борисов трябва да избере по кой път да се управлява страната. "Не може като балон да плува над тези неща. Трябва да реши дали да каже да се управлява по европейски, или да продължава да се управлява по милиционерски, смята политологът.

В правителството има сблъсък на две култури – на експертите и на милиционерите, заяви политологът Евгений Дайнов.

Той коментира пред Нова телевизия поредицата от конфликти между двамата вицепремиери, последният – за орязването на парите на МВР.

Очевидно, че тези, които са дошлите експерти от западния свят, тези министри си представят управлението на държавата по един начин, а излезлите от милиционерските среди си представят управлението на държавата по друг начин, смята той.


В отбора на експертите той подреди министрите Симеон Дянков, Росен Плевнелиев и Трайчо Трайков. В другия лагер пък са Цветан Цветанов, Мирослав Найденов и верните партийци.

Една от слабостите на нашия министър-председател е, че той си представя, че всеки проблем е личен, че зад всеки проблем, с който той се сблъсква, стои личност и ако с личността бъде поговорено, проблемът ще се оправи. А в случая проблемът е културен и системен, смята Дайнов.

Той беше подкрепен и от социоложката Татяна Буруджиева, която определи двата лагера като юпита от едната страна и като министри от българския натюрел от другата.

Относно предстоящите президентски избори тя прогнозира балотаж между ГЕРБ и БСП.

Източник: kafene.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини