Бялото Братство посреща Божествената нова година

Представители на Бялото Братство от цял свят отиват на едно от Седемте рилски езера /Бъбрека/, за да отбележат настъпването на Божествената нова година. Духовният наряд ще бъде три дни – на 19, 20, 21 август.

Петър Дънов получава лиценз за правоимащ пастор в Русе през 1887г. Той за кратко е бил учител в русенското село Хотанца. По препоръка на двама от бившите си учители от Свищов, той става учител в селото, където композира първата си песен.

Посрещнат е с особен ентусиазъм от жителите на селото, където Петър Дънов “идва с благородната си осанка (както казват); и с благото си слово, и с цигулката си, и открива на млади и стари непознати духовни хоризонти.

Облечени в бели дрехи, те посрещат изгрева и с космическия ритъм на паневритмията се свързват с невидимите същества от духовния свят, по техните думи.

С дадените им от Петър Дънов слова, тонове и движения, съчетани по определен начин, те упражняват един вид магично действие върху тялото, мислите, чувствата и волята си. По този начин те задействат и раздвижват дълбоко дремещите сили на своето физическо и духовно естество, за да могат по-добре да разберат себе си, хората, Природа, да разговорят с творческите сили на Космоса. Да се включат в общия ритъм на Цялото, в единния пулс на живота, на Космичния организъм.

И така всеки един човек, като винт, като едно малко колело във великия строеж на Цялото, да се сънастрои с Целостта. И единичното да се включи в Единното, та взаимно да се прелеят и обогатят.

Според белите братя, това максимално енергийно обновяване, зареждане и изчистване можело да стане само в средата на август, само в Рила и само чрез паневритмия. А Дънов казва, че това свързване с Висшия свят е необходимо за предаване на нови идеи и подтици и за получаване на Сила и Светлина.

www.beinsadouno.com/

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини