Разбиха наркогрупа действала по морето и в Сливен

Наркогрупа, работила на територията на Слънчев бряг, Бургас и Сливен, е разкрита от полицаи от ОДМВР-Бургас и антимафиоти от звеното в Сливен, съобщиха от МВР.

Задържани са петима, сред които и две момичета, открити са 400 грама кокаин, синтетични наркотици, суровина и принадлежности за производството им.

Операцията е проведена рано днес на територията на Слънчев бряг.

В хода на действията под прякото ръководство на Окръжна прокуратура – Сливен са задържани С.Т. (36г.) от Бургас, С.К.(37г.) от Сливен, Ж.Т.(32г.) също от Сливен и 24-годишната М.Ц. от Пазарджик. В квартира в бургаския комплекс „Меден Рудник” е задържана 26-годишната бургазлийка Т.С.

При претърсване в хотелска стая в Свети влас, обитавана от сливналията С.К., са намерени и иззети съдове, термометри, колби и прекурсори, необходими за производство на синтетични наркотици (метамфетамин).

В стаята, обитавана от сливенчаните Ж.Т. и С.К. и 24-годишната М.Ц. от Пазарджик в хотел в Слънчев бряг, разследващите намерили и иззели близо 70 грама метамфетамин (1 грам отсинтетичния наркотик на черния пазар се продава между 50 и 60 лв.) и хапчета, от които, след допълнителна обработка, може да се извлече вещество за производство на метамфетамини. Открити и иззети са и други разноцветни хапчета, реагирали при извършения полеви наркотест на „екстази”.

Там, където живеели бургазлиите С.Т. и Т.С. - жилище в к-с „Меден Рудник” в Бургас, са намерени и иззети 400 гр. кокаин на стойност близо 50 000 лв. по цени на дребно (1 гр. кокаин „върви” между 100 и 120 лв.). Открити са и множество хапчета за производство на метамфетамин, както и два газови пистолета, преправени за стрелба с бойни патрони и боеприпаси за тях.

Дейността на петимата е наблюдавана от полицейските служители близо два месеца за пълно и детайлно документиране и събиране на годни доказателства.

По случая в територилно звено „Борба с организираната престъпност” - Сливен е образувано досъдебно производство, като петимата са задържани за срок от 72 часа.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини