Три фирми ще ремонтират 16-те улици в Първомай

Надежда Желязкова

Консорциум„Евро Ареа“ - Хасково, „Електролукс – Табаков и синове“- Пловдив и „Антора“ ЕАД – Разград са фирмите спечелили конкурса за изпълнители по големият проект за обновяване на 16 улици в Първомай

Една година след началото на проекта за около 3,5 млн. лева вече се знае кои са класираните фирми, но това не означава, че започват реалните дейности по изпълнението му.

12 са били кандидатите за изпълнители. Проектът е разделен на три позиции: ремонт на улиците, подмяна на осветлението и изграждане на площадките. Някои от фирмите са кандидатствали по всяка от тях. От спечелилите конкурса до сега на първомайски терен е работила само една – разградската и то като подизпълнител на поръчка от Министерство на образованието за ремонт на училища и детски градини.

На “Електролукс – Табаков и синове“ е възложена подмяната на осветлението. Това е голяма фирма, която изпълнява много проекти у нас и чужбина свързани с електричество и електроснабдяване. Последната поръчка, получена след търг е разширяване на подстанция в град Лемешани, Словакия.

Провеждането на конкурс не е началото на ремонтните дейностите, предупреждава инж. Надежда Желязкова – негов ръководител. Ако се заядат участниците, които не са получили поръчка, оспорването може да стигне до върховен съд. А това означава още няколко месеца отлагане, изтичане на подходящото време за ремонти, а след това и притискане от сроковете. Ако всичко обаче потръгне както трябва след година - на 16 юли 2012г. трябва да се поздравим с нови, осветени и красиви 7,5 км улици и три площадки за отдих.

Теди Кирякова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини