Туристическите ведомства на Русия и Турция ще обсъдят случая с отравянето на руски туристи

Евгений Писаревски – зам. ръководител на Ростуризъм, заминава в понеделник за Турция, където ще обсъди с турските си колеги от Министерството на туризма инцидента в Бодрум, при който руска туристка почина от отравяне с фалшив алкохол.
По данни на генералното консулство на Русия в Анталия, вечерта на 28 май е получена информация за отравяне на група руски туристи в турския курортен град Бодрум. Местна туристическа компания е организирала през нощта на 26 срещу 27 май обиколка с яхта за група от почти 70 руски туристи.
"Според застрахователни компании, през двата дни – 28 и 29 май, са започнали да постъпват оплаквания от туристите за гадене, повръщане и загуба на съзнание. На всички, които са потърсили лекарска помощ, е била поставена диагноза „отравяне с некачествен алкохол“. Независимо от бързата лекарска намеса, през изминалия ден състоянието на седем от натровените туристи рязко се е влошило. Лекарите не са успели да спасят Мария Шаляпина. Останалите 6-ма руснаци се намират в критично състояние. Те са преместени в реанимационните отделения на болниците в Анталия и Денизли.
Според Ростуризъм, сред натровените туристи има клиенти на „Мостравел“ и други туроператори. "На яхтата е имало около 70 човека, доведени от различни туристически компании. Сега се изяснява откъде се е взел алкохолът, с който са черпени туристите“, заяви пресаташето на руското туристическо ведомство.
инфотуризъм.нет
Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини