Анимация и мултимедии на концерта за 24 май в Първомай

С тържествен концерт учениците и учителите от Първомай отбелязаха 24 май в залата на читалище „Св.св.Кирил и Методий“.

По традиция на сцената бяха внесени венци и посрещнати знамената на трите училища в общината, носещи имената на светите братя Кирил и Методий. Сборна формация изпълни „Върви народе възродени“. Приветствие поднесе Юлиян Димитров- заместник кмет на община Първомай.

Над 120 деца, участващи в концерта, поздравиха присъстващите с думите „Честит празник на славянската писменост и българската култура“

Две детски градини, един състав от читалище „Пробуда“ - кв. Дебър и формации от седем училища в общината разказаха за дейността на българските просветители, за силата на българското слово и красотата на танците ни.

За пръв път в концерта беше включен и филм. Той е изработен от порасналите вече Дечо и Спас. Анимацията е с голямата награда на олимпиадата по информационни технологии преди 4 години. Трите й минути са посветени на темата за съвестта, борбата с агресията и отмъщението. Компютърни презентации бяха използвани и преди започването на тържеството. Влизащите в залата зрители можеха да „видят“ историята на мисиите на Кирил и Методий, а по време на концерта чрез мултимедия бяха представяни формациите.

Спектакълът беше по проект и сценарий на Теодора Кирякова, а още 12 учители и ръководители на състави и читалищните служители й помогнаха, за да бъде осъществен.

Parvomai.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини