На бала в Първомай – с кон, тир, трактор. Мерцедесът демоде

Абитуриентският бал на завършващите ПГСС „Васил Левски“ вече е факт. Това беше събитието на вчерашния ден. Половин Първомай се беше стекъл, за да види какви ще са тазгодишните приумици.

След като през годините младежите бяха идвали на бала си с пожарна, влекач и трактор, очакванията за тази година бяха големи. И присъстващите не бяха разочаровани. Райчо Велинов се появи на кон и с това поведе колоната от нестандартни возила. Един от абитуриентите беше качен в кабината на ТИР. Друг пристигна на мощен мотор, придружен от още няколко рокери. Автобусът на Росен, украсен с балони също беше паркиран между колите на завършващите. Атракция беше пристигането на трактор, в каросерията, на който крещяха екзалтирани младежи, но отпред съпроводен от трабант със специални светлини. Да пристигнеш със спортен модел, червен мерцедес не беше нещо, на което да се обърне сериозно внимание.

Повечето момичетата бяха с дълги рокли. Гърбовете тази година не бяха така изрязани както през последните 2-3. Цветовете бяха светли и ярки, в синьо-зелената гама. Младежите заложиха на черното. Лъскави чепици, гел в косите, и много усмихната младост – така започна балът на ПГСС.

Както обикновено организацията беше изключителна. Програмата тази година беше съкратена до минимум – акцентът беше поставен върху абитуриентите – тяхното представяне и кратки поздрави с пожелания за успех в живота.

Теди Кирякова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини