Намесиха Цветан Цветанов в нов скандал

Съдия Стефан Грозев от Софийски апелативен съд е взел 350 хиляди евро, за да впише Мустафа Хаджи като главен мюфтия, обвини Недим Генджев. По думите му част от схемата е и вътрешният министър Цветан Цветанов.

Генджев беше категоричен, че има доказателства за това. "Ние освен, че спазваме закона и сме сезирали ВСС за това позорно решение, което е взето не въз основа на доказателства, а под политически натиск и чрез пари", настоя той, предаде КРОСС.

Според него Мустафа Хаджи работи срещу националните интереси, но в услуга на дадени политици, които „за да се запазят на власт са готови и на дявола ръка да подадат".

"Имаме документи и факти, от които ще стане ясно какви и кои хора са замесени в тази процедура", категоричен беше Генджев и намекна, че става дума и за вътрешния министър Цветан Цветанов. Генджев коментира и че става въпрос за поставянето на главното мюфтийско под контрола на Касим Дал.

"Касим, не си бъркай гагата, където не трябва, че толкова неща ще ти извадя, че ще избягаш чак в Диарбекир", призова Генджев.

Чужди емисари, представители на чужди посолства с местни помагачи, дават напътствия какво да е едно или други решение. Съседна наша страна си разиграва коня в България, правят се връзки с институциите, провеждат се конференции, за които се знае кой ще бъде избран, отбеляза още той.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини