Изтича срокът за подаване на данъчните декларации

Днес е последният срок за подаване на данъчните декларации за облагане на доходите от 2010 г. Който пропусне срока, може да отнесе глоба до 500 лв., предаде АСН.

Декларацията за доходите и всички нейни приложения са качени в www.nap.bg във формат, който позволява да бъдат попълнени електронно. Формулярите за доходите от 2010 г. гражданите могат да подадат по електронен път, подписани с електронен подпис.

Ако подадат декларацията си по интернет, гражданите ползват отстъпка от 5% върху данъка за довнасяне. Декларацията за облагане на доходите може да се подаде и по пощата, с обратна разписка. В този случай е важна датата, отбелязана на пощенското клеймо, като тя не трябва да е след 2 май 2011 г.

Формулярите за доходите могат се приемат и на място, срещу входящ номер, в над 400 станции на "Български пощи" в цялата страна, както и в офисите на НАП.

До 2 май трябва да се внесе и дължимият данък по декларациите за доходите. Затова от приходната агенция препоръчват на тези, които са решили да плащат в последния ден - 2 май, да внесат дължимия от тях данък в банков офис, разкрит в салоните за обслужване на НАП до 12 ч. Това е необходимо, тъй като при плащане по банков път е нужен поне един ден, за да пристигнат наредените средства по сметката на съответната териториална дирекция.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини