Засилено полицейско присъствие по пътищата

Ще има усилени проверки през празничните дни за неправоспособност, алкохол, поставяне на колани, рискови маневри, както и за несключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност”. Това каза днес главен инспектор Красимир Костов от отдел „Пътна полиция” при Главна дирекция „Охранителна полиция”.

Очаква се да има голямо натоварване по посока изход от столицата и големите градове днес, включително вечерта и утре сутринта преди обед в посока изход от столицата и големите градове. За посока вход се очаква интензивен трафик на 25 април, когато основното натоварване ще бъде в обратна посока към столицата и другите големи градове, предаде Фокус.

За да се предотвратят задръствания и да не се стига до значително забавяне на автомобилистите, е издадено разпореждане от Главна дирекция „Охранителна полиция” към всички поделения в страната, включително и към столицата, да се вземат мерки за увеличено полицейско присъствие, регулиране и засилен контрол.

Една от мерките, която се въвежда, е за най-натоварения участък София – Перник да се осигури движение в две ленти в посока към Перник - днес от 17.00 часа до 22.00 часа и утре от 10.30 часа до 22.30 часа.

Всички областни дирекции на базата на специфичните особености на пътната мрежа, която обслужват, създават организация за покриване с повече служители на полицията на натоварени участъци. За София, това е изходът от столицата към автомагистрала „Хемус” при Долни Богров и Горни Богров, където се образуват колони, там движението ще се регулира за увеличаване пропускателната способност. В Старозагороско пътят София –Бургас, след края на АМ „Тракия” през Стара Загора-Нова Загора- Сливен, Карнобат, Бургас. Ще има интензивно движение и по другите първокласни пътища по направлението към Монтана и Видин, пътя София – Варна през Севлиево, Велико Търново, Шумен, София – Плевен - Русе, АМ „Тракия”, международния път Е-80. Служителите ще реагират спрямо обстановката, като в часовете на върхово натоварване ще има засилени дежурства.

Източник: focus-news.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини