Жените били по-добрите шофьори

Това е новината, която много набеждавани за неумели шофьори жени очакват - в действителност по-лошите водачи на МПС са мъжете, пише БТА, като се позовава на в. "Дейли експрес".

Данните от ново изследване, направено от застрахователната компания "Сантандер иншурънс", показват, че мъжете е два пъти по-вероятно да катастрофират, защото се разсейват. Над 10 процента от анкетираните представители на силния пол признават, че са имали пътен инцидент заради разсейване зад волана в сравнение с 20 процента от жените.

Една трета от мъжете и само една пета от дамите са се разминавали на косъм от катастрофа, защото не са били достатъчно съсредоточени.

Докато шофират, най-много мъже - 76 процента - се разсейват с настройките на стерео уредбата. Две трети отклоняват вниманието си от пътя с напитки или храна. Петдесет процента губят концентрация, когато поставят компактдиск в уредбата.

Над 25 процента от мъжете признават, че говорят по мобилния си телефон, докато управляват автомобила си.

Цели 96 процента от участниците в анкетата казват, че изпращането на съобщения по време на шофиране е опасна практика. Това не пречи на 25 процента от тях да изпращат редовно SMS-и, докато шофират.

Гледането на карти, бръсненето, размяната на целувки с партньорките и четенето на вестник също са чести причини мъжете да се разсейват зад волана.

Данните от проучването показват, че за жените вероятността да отвличат вниманието с някои от тези занимания е с 50 процента по-малка.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини