80 бона трябват на болницата за ремонт, ОбС дава 25

80 000 лв са нужни на МБАЛ -Първомай за належащи ремонти и за смяна на дограмата на сградата. Досега от бюджета на общината са отпуснати 25 000лв. Очаква се при актуализация на бюджета по-късно да бъдат гласувани още 25 хиляди. В същото време продължава и работата по новото интезивно отделение, което трябва да бъде завършено през месец май. Това са главните проблеми, с които се занимава главният лекар на МБАЛ д-р Иван Маджаров в днешния празничен за лекарите ден 7 април. А д-р Димитър Кертиков – координатор на местната организация на Лекарския съюз, отбелязва повишаването на доверието на пациентите към местните специалисти. Те поздравяват всички работещи в здравното заведение и им пожелават освен традиционните здраве и професионални успех, и много търпение.

От 1950 година 7 април е обявен за Ден на здравето и на него всяка година се дава начало на кампания, имаща за цел да се постигне възможно най-високо здравно равнище на всички народи.

Освен като Световен ден на здравето, 7 април се отбелязва и като ден на здравните работници.

Днес Световната здравна организация стартира кампания „Антимикробната резистентност“. Става дума за борбата с неправилното и прекомерно използване на антибиотици, защото честото им прилагане води до развитие и устойчивост на микробите, причиняващи болести у човека.

Parvomai.net поздравява с днешния празник всички лекари, стоматолози, фармацевти , медицински сестри и санитари , които с професионални умения и човешка топлота се грижат за пациентите.

Parvomai.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини