Лятото иде. Влезте във форма незабавно

Лятото идва и трябва да влезете във форма незабавно! Дори не е нужно да отслабвате. Важното е да сте в кондиция. Да преборите пролетната умора. Да почувствате бедрата, седалищните и коремните си мускули стегнати. Ето няколко упражнения, които ще ви помогнат смело да сложите къса пола или панталонки. Показа ни ги Ангелина Кръстева – инструктор по пилатес.

1. Легнете на пода странично и подпрете главата си с длан. Долният крак сгънат поставете под прав ъгъл спрямо тялото, а с горния пружинирайте нагоре-надолу. Така се натоварва предният и задният бедрен мускул, седалището от страната на пружиниращия крак и част от долните коремни мускули. Упражнението е полезно и против бричове. Повторете 3 серии от 25 до 30 пъти с кратки почивки. А след това и с другия крак.

2. Отново сте странично легнали, но сега краката са изпънати в шпиц. Главата е подпряна на дланта, гърбът е изправен. Вдигнете първо горния крак (не много високо), а след това го докоснете с долния. Отпуснете и двата долепени крака на пода. Направете серия по 10-15 повторения първо с едния, а след това с другия крак. Упражнението помага за стягане най-вече на страничните коремни стени.

3. От същата позиция залепете двата крака един до друг и ги вдигате и отпускате на пода заедно. Упражнението се казва „Русалка”. Една серия от 10-15 повторения е достатъчно за да се почувствате красиви като Русалка.

За по-добри и бързи резултати правете упражненията 3 пъти в седмицата, пийте много вода - около 1.5-2л, откажете се за известно време от сладките и наблегнете на салатките.

Parvomai.net

 

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини