Общинска съветничка гласува пари за себе си

Общинската съветничка д-р Станка Апостолова гласува безвъзмездна парична помощ от 150 лева за себе си на последното заседание на ОбС Първомай миналата седмица. Общопрактикуващата лекарка в Градина, която е и председател на постоянната комисия по здравеопазване, присъства под номер 12 в списъка с 14 нуждаещи се, на които ОбС отпусна различни по размер помощи.

Пред Parvomai.net д-р Апостолова не отрече, че е участвавала в гласуването на тази точка от дневния ред, което по същество е явен конфликт на интереси. Но уточни, че парите не били лично за нея, а заради вълната от хепатит сред пациентите й през януари. Допълнителните изследвания, както и големият брой здравнонеосигурени пациенти я принудили да се обърне за помощ къв ОбС.Средствата са за покриване на разходите по хепатита, а не лично за мен, подчерта тя.

В нито един от 14-те случая на отпуснати суми няма мотивировка в проекторешението, прави впечатление от документа. Според д-р Апостолова за всеки отделен човек имало документи, но те не могат да бъдат открити в решението на ОбС.

Parvomai.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини