Пътна фирма от Смолян с глоба за непочистен път

Смолянската фирма „Виастрой инженеринг” е глобена заради непочистеното трасе в участъка между Пампорово и Чепеларе. Актът от полицията е съставен на 23 януари тази година. Панорамният път между курорта и родопския град не е бил обезопасен и обработен, констатирали контролните органи на пътна полиция.

Очаква се издаването на наказателното постановление, а глобата предвидена в закона е между 500лв. и 1000лв.

Продължава досъдебното производство, разследващо тежката катастрофа между ученически автобус и микробус, която стана на пътя между смолянските села Стойките и Широка лъка.

Преди повече от седмица при челен сблъсък бяха ранени 3 деца, учителката им и шофьора на микробуса Младен Киртев.

Младият мъж е с тежки наранявания и лекарите в смолянската болница продължават битката за живота му след две сложни операции, продължили повече от 10 часа.

Разследващите проверяват дали пътят е бил обезопасен и годен за нормално и безаварийно движение. Полицаите продължават проверката и на пътната фирма “Родопи-трейс”, която отговаря за поддръжката и снегопочистването на злополучния пътен участък.

Близките на пострадалия шофьор са категорични, че пътният участък е бил силно заледен и необезопасен. Едва след приключване на разследването обаче, ще стане ясно какви са фактите и евентуалните  последствия за пътноподдържащата фирма, уточниха от полицията.

Чудомира Щерева



Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини